joi, 5 februarie 2009

Poveste (dedicată "cremei")

A fost cândva, nu de mult, un oraş. Şi în oraşu asta mare mare trăiau copii. Mulţi copii. Erau şi adulţi, dar povestea noastră vorbeşte despre copii. Un copil era Delioara. Fată frumoasă, blândă, Delioara noastră ştia să gătească. Da ştia să gătească bine. Şi gătea Delioara încontinuu. Mult mult. Făcea ciorbă de legume, cartofi la cuptor cu usturoi şi clătite cu dulceaţă de gutui. Ceva de neînvins, de nedescris. Da când gătea, Delioara nu mai putea să facă altceva. Ea nu se juca Fazan cu restu copiilor când gătea. "Nu îmi iese aici bine dacă ma joc Fazan cu voi în acelaşi timp" o auzeai spunând de multe ori.

Ceilalţi copii (adica Tănişoara, Mirciulică, Gionuleţ şi de la depărtare Sabinişoara şi Mariamădălinuţa) nu se supărau pe Delioara că ea nu se juca cu ei. Ştiau că ei o să îngurgiteze minunăţiile pe care ea le meşterea în bucătărie. Aşa că se jucau Fazan fără ea. La Fazan, Mirciulică nu suporta să piardă. Şi se chinuia săracu să găsească multe multe cuvinte care încep cu "ic" numa să nu piardă. Tănişoara era supărăcioasă. Da era de înţeles. Ea era cea mai mică.

Şi se jucau copiii Fazan şi Delişoara făcea clătite. Se jucară o zi, două, trei şi Delia încă făcea clătite. Îţi era mai mare dragu de ei când îi vedeai aşa cuminţi. Dar starea asta de bine era de multe ori întreruptă de Balauru Cârlănaur. El venea, băga capu pe uşă, ţipa la copii să nu mai mănânce şi dupaia dispărea. Şi copii tot stăteau cu frică. Dacă se întoarce iar Balauru Cârlănauru şi le fură clătitele? Unii dintre ei nu puteau să doarmă noaptea, sărăcuţii...

Dar copiii uitau repede de Balauru Cârlănaur şi îşi continuau jocul. Şi Delioara clătitele. Şi uite aşa au trăit fericiţi până când au vrut ei.

2 comentarii:

  1. cel mai tare post:)) ai uitat sa specifici ca mirciulica era suparat tare ca el nu stia sa joace kems cu ceilalti copii si pierdea de fiecare data alaturi de gionuleț. Iar balaurul cârlănaur nu ne mai sperie asa tare acum, că am scăpat de el. hehe...happy day

    RăspundețiȘtergere
  2. Problema lui Mirciulica nu era ca nu stie sa joace kems, ci ca ceilalti copii inventau reguli pe parcurs ca sa nu poata el sa castige.

    RăspundețiȘtergere

Exprima-te!