luni, 7 decembrie 2009

Cred

Cred în îngeri. Mi se arată în ultimul metrou de noapte, în primul moment al zilei, când deschid ochii şi când uit să spun că te iubesc. Mi se arată sincer, violent, puţin, doar cât să ciupesc din lumina lor, lumina mea. Mă încarcă cumva din înăuntru înspre lume şi mă fac să simt oamenii ridicol de aproape, de frumoşi, ridicol de amabili.

Câteodată vin la mine când îmi iese sufletul pe ochi. Nu pot să îi văd atunci pentru că vederea mi-e blocată de prea multă viaţă, dar ei ştiu să mă atingă într-un fel în care numai o mamă îşi atingea în casa verde copiii. Ştiu să mă facă să îmi revin.

Doar ei mă cunosc mai bine decât mă cunosc eu. Îmi calculează fiecare pas, îmi vorbesc fiecare cuvânt înainte să îl verbalizez şi suflă de pe pernă fiecare fir de praf, în fiecare seară.

Cred în îngeri pentru că te-au adus pe tine în garsonieră, chiar dacă doar în trecere. Cred în îngeri pentru că te-au lăsat să stai aici, chiar dacă iniţial povestea nu trebuia să se scrie aşa. Au fost mereu îngăduitori cu mine şi au schimbat firele universului când şi-au dat seama că nu au făcut alegerea potrivită. Ca nişte păianjeni, au stricat o plasă rotundă ca să o facă ovală. De fiecare dată.

Mi-au demonstrat că nu există sfârşit, nici început, doar etape. Etape pe care trebuie să le parcurg, firesc, fără grabă. Îngerii m-au învăţat să am răbdare şi la asta mă pricep cel mai bine. Am răbdare cu tine şi cu lumea, pentru că ştiu că şi tu ai răbdare cu mine şi cu lumea.

Cred în îngeri. Cred în oameni care sunt lângă tine, care te văd, care te simt şi te iubesc. Cred în tine. Cred în tine şi în mine. Ai fost şi eşti inspiraţia mea. Ziua, noaptea, în Bucureşti sau în India. CRED!

6 comentarii:

 1. Am acasa o colectie de ingeri. De ziua ta o sa ti-l trimit pe cel mai drag al meu. (daca imi dai adresa :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred ca-i placut sa te iubeasca cineva asa cum o fiaci tu :).

  RăspundețiȘtergere
 3. so... cine sunt îngerii tăi, oamenii? şi oameni şi fiinţe supranaturale? sau doar fiinţe supranaturale?
  ... şi eu cred în îngeri doar că... nu mi se arată şi-atunci am pornit în căutarea lor :|

  RăspundețiȘtergere
 4. oameni, fiinte supranaturale... :)

  RăspundețiȘtergere
 5. @A name?: da, chiar ma gandeam zilele trecute ca as vrea si eu sa ma iubeasca cineva asa. :)

  RăspundețiȘtergere
 6. Sper ca traiesti ceea ce scrii, nu faci doar literatura ! Daca traiesti sentimentele descrise esti de invidiat, prea putini oameni mai vad ingerii de linga noi !

  RăspundețiȘtergere

Exprima-te!