duminică, 31 ianuarie 2010

Ce să fac?

(Vremea de afară e de vină că nu îmi permit să mă îmbrac bine. Şi când nu mă îmbrac bine tu nu mă vezi.)

Nu îmi mai place nimic aici. Nu îmi mai plac valurile din pat, nu îmi mai plac oamenii din cafenele şi nici geamurile deschise. Nu îmi mai place de tine. Totul a devenit acum cumva homosexual, a pornit pe alte căi, greşite, ciudate şi întunecă privitul în spate. Am început să uit cum miroase camera după o noapte plină de gemete şi transpiraţie şi nu mai ştiu să mă trezesc cu ochii la tavan. Mă trezesc doar cu faţa în pernă pentru că mă sufocă atâta moale. Şi uit să deschid ochii, trag de vis, mă gândesc că o să mă trezesc altundeva, nu acolo unde am adormit, cu altă pernă pe faţă şi cu alţi chiloţi pe mine.

Dar draperiile portocalii mă lovesc cu atâta forţă, în fiecare dimineaţă, că sar în picioare lângă pat şi strig tare că o labă bine făcută e mai bună decât un sex prost. Şi îmi încep ziua cu ţigări multe, cu stat în pijama pe geam şi aşteptând să îmi aud vecinii că se iubesc. Nimeni nu se mai iubeşte pentru că toţi uită să se caute unul pe altul în cutia de chibrituri. Se caută numai în maşini scumpe şi pe tocuri de 12. Iubirea trece pe lângă ei, îi apucă de guler, le dă palme şi îi scuipă, dar ei o ignoră. Preferă să fie atenţi la gheaţa de pe jos.

Mă îndrăgostesc de mine. Ce să fac dacă tu nu îmi mai dai?

8 comentarii:

 1. Pentru ce cautam masini scumpe cand si autobuzele au rolul lor? In cele 20 de minute pana la a patra statie, privesc prin geamul inghetat si mai adaug o caramida la stilul de viata pe care ma chinuiesc de atata timp sa-l imbunatatesc. Si undeva pe la a treia statie spun ca "de maine nu mai adorm machiata", si nu mai adorm machiata. Si ma bucur ca de 7 ani incoace, de cand eram mica, circul cu autobuzul :)

  RăspundețiȘtergere
 2. iubirea asta a ta rasarita din cutia de chibrituri e geniala!

  RăspundețiȘtergere
 3. ce s-a intamplat cu cartea care te facea sa te lasi de fumat? :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Fii deschis si va veni totul; invata numai sa pui problema cum trebuie cand vrei ceva...

  RăspundețiȘtergere
 5. Ma exprim acum!Imi place ce ai scris,cu toate cuvintele ''tari'' dar pe deplin justificate.De un timp ma simt si eu asa in oarecare masura.Trebuie sa gasim o solutie,nu?Care sa fie ea?Poate imi dai o solutie la http://mela-dmihaela80yahooes.blogspot.com Apropo,numele blogului tau e dupa cartea lui Gib Mihaescu : Zilele si noptile unui student intarziat?

  RăspundețiȘtergere
 6. Iti urmaresc blogul de vreo saptamana-doua.
  Mi se pare geniale naturaletea cu care scrii si alunecarile tale patetic-poetice (care iesite de sub tastele multora, sunt de-a dreptul penibile, dar la tine sunt exact sarea si piperul). Nu mi-a placut niciodata sa citesc cum altii isi descriu sentimentele , mi se pare cumva mult prea personal, dar tie imi face placere sa-ti "invadez" intimitatea, pentru ca totul pare sub strictul tau control. Sever si amuzant in acelasi timp, interesanta alaturare.
  Bravo, la mai mare, mai intens, mai mult!

  Laura

  RăspundețiȘtergere
 7. @laura: nu a functionat! :)

  @mela: nu sunt in masura sa gasesc solutii momentan. :) si da, titlul e inspirat de acolo.

  @Laura: multumesc! si mie imi place de voi :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Ai o leapsa la mine pe blog. Ramii dator pentru dupa sesiune :P.

  RăspundețiȘtergere

Exprima-te!