vineri, 8 ianuarie 2010

Iubirea e pe Magheru

Străbat zilnic bulevardele din Bucureşti cu paşi siguri, cu muzica în I-pod, în urechi şi în vene. Mereu cu privirea înainte, iscoditoare, caut indivizi asemănători mie, care să simtă zgomotul din ciment. Îmi place până la sacrificiu agitaţia. Prea puţini observăm partea erotică din aglomeraţii. Oamenii se ating involuntar cu atâta hotărâre, că dacă nu ai fi conştient de ce se întâmplă, ai crede că vor să rupă hainele de pe ei, să se întindă pe borduri şi să se ducă unii pe alţii acolo unde toate zboară.

Printre târfe, sex-shopuri, covrigării, cerşetori, Prada şi Armani, e iubire. Iubire crudă, cum fac negrii pe plantaţii în Africa. Iubire care ni se arată zilnic, dar nu ştim să o luăm. Începând cu femeile care vând căciuli la Romană, trecând prin taximetriştii de la Unirii şi terminând cu divetele de Dorobanţi, peste tot găseşti dorinţă. Trebuie doar să cauţi priviri, să asculţi inimi, să zâmbeşti frumos şi o să afli că sub fiecare fustă se află chiloţi roşii de dantelă, sub fiecare palton cu două rânduri de nasturi se află erecţii şi în fiecare inimă sunt goluri care cer a fi umplute.

Umplute cu sex, umplute cu dragoste sau bomboane, cu parfumuri scumpe sau căciuli de lână, umplute de tine sau de mine, pentru doamna de la colţ sau pentru domnul care îşi strigă revoltat, zilnic, destinul. Umplute pentru că nu poţi să devii până nu te umple cineva. Iubirea e pe Magheru, în fiecare lovitură de umăr, în fiecare atingere de mână şi în fiecare reclamă luminoasă.

4 comentarii:

  1. iti ies bine textele descriptive. descrie-ne tot ce vezi. eu as vrea sa ne descrii ce simti, de ai putea, dar foarte rafinat, foarte decadent. poti? chiar si imagini.

    RăspundețiȘtergere
  2. si totul a inceput cu :I love Bucharest....

    RăspundețiȘtergere

Exprima-te!