luni, 22 martie 2010

Ţie nu îţi place de mine

De când te-am cunoscut m-am bărbierit de trei ori şi asta numai pentru că mi-ai spus tu că e cazul să mă bărbieresc. Tu pe pat, eu în picioare, fără să te uiţi la mine mi-ai spus. Cumva mă aşteptam ca toate cuvintele astea minunate să iasă din gura ta. Au ieşit şi ca niciodată eu am ascultat fiecare literă de două ori, m-am dus acasă, am pus mâna pe lamă, am pornit apa caldă şi m-am bărbierit uitându-mă în oglindă, văzându-mă pe mine, dar simţindu-te pe tine. Mi-am spălat, ca de obicei, chiuveta, oglinda şi păcatele, am stins lumina în baie, dar am lăsat uşa deschisă. Am fugit în bucătărie, am deschis geamul şi am întins mâna dreaptă afară cât am putut eu de mult. Nu ploua, dar bătea vântul şi aproape că am atins toate parfumurile amestecate în nebunia care se întâmpla acolo. Mi-am tras mâna brusc înapoi şi m-am gândit pentru a nu ştiu câta oară că sunt penibil. M-am pus în locul omului de pe stradă care se uită în sus şi vede la un geam de bucătărie lumină. Şi în lumină un băiat cu vestă verde, cu mâna dreaptă întinsă afară, cu uşa de la baie deschisă, cu obrajii proaspăt bărbieriţi, aşteptând să plouă.

M-am uitat încă o dată la Casa Poporului pe care o văd atât de mare de pe geamul de la bucătărie, m-am uitat şi la rafturile pline de gem din spate, am golit scrumiera şi când am pus mâna pe brichetă mi-am adus aminte că ţie nu îţi plac rafturile pline de gem. Nu îţi plac nici uşile, nu îţi place nici gresia, nici veioza, nici converşii şi nici de mine. Ţie îţi place de tine, de uşile şi geamurile tale. Ţie nu îţi place de mine.

M-am trântit în pat, în chiloţi, cu geamul deschis, cu televizorul scos din priză, fără să mai fumez, fără să plouă, fără să închid uşa de la baie şi m-am hotărât că de mâine o să privesc lumea ca şi cum aş privi-o pentru prima oară.

Ţie nu îţi place de mine. Ţie îţi place de tine.

8 comentarii:

 1. ba imi place de tine foarte mult, dar stiu ca ai scris asta ca sa ma provoci. nu-i asa? tu stii ca imi place de tine chiar si cand iti spun ca nu imi place. tu stii totul despre mine.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ba da chiar i-mi place de tine mult si chiar am sa te citesc .....salutari

  RăspundețiȘtergere
 3. cine te place, te accepta asa cum esti..cu defecte si cu calitati...doar stii bine ca nimeni nu-i perfect...

  imi place cum scrii:*

  RăspundețiȘtergere
 4. Curios mai e primul comentariu,deci,nici o grija,ii place de tine.

  RăspundețiȘtergere
 5. m-am abtinut sa nu scriu din nou, dar iar mi-a placut o postare. :) nici nu stii ce bine mi-a cazut blogul tau intr-o zi tare nefericita de marti!

  RăspundețiȘtergere
 6. si tu ai avut o zi de marti nefericita? si eu. :)

  RăspundețiȘtergere

Exprima-te!