luni, 24 mai 2010

Nimeni

Oamenii dau cu pumnul în telecomandă când se strică. Nimeni nu se gândeşte că nişte baterii se termină şi trebuie înlocuite. Oamenii scuipă în chiuvetă dimineaţa. Nimeni nu se gândeşte că pereţii sunt subţiri şi vecinii îi aud. Oamenii respiră aer curat în păduri. Nimeni nu se gândeşte că toţi copacii lucrează pentru ei. Oamenii se prind cu mâinile de pat şi muşcă din perne. Nimeni nu se gândeşte că unora le place durerea. Oamenii se ling unii pe alţii prin băi. Nimeni nu se gândeşte că ieri, tot acolo, omul pe care îl linge, lingea pe altcineva. Oamenii se uită la poze alb-negru şi văd culori. Nimeni nu se gândeşte că viaţa e mai simplă în alb-negru. Oamenii parcurg zilnic distanţe imense. Nimeni nu se gândeşte să stea în loc. Oamenii se lovesc în faţă. Nimeni nu se gândeşte că sistemul sanitar nu îi poate duce pe toţi. Oamenii se ascund de ploaie şi de vânt. Nimeni nu se gândeşte că toate, şi ploaia şi vântul şi norii sunt nişte fenomene minunate. Oamenii vor să schimbe lumea. Nimeni nu se gândeşte să înceapă schimbarea, totuşi. Oamenii îşi dau importanţă. Nimeni nu se gândeşte că viaţa poate funcţiona şi fără ei. Oamenii râd şi se ţin de mână când îi văd alţii. Nimeni nu se gândeşte că e cazul să se protejeze. Oamenii au impresia că se iubesc. Nimeni.

Tot ce putem să facem este să respirăm în continuare. Până când copacii o să mai lucreze pentru noi. Respiră. Respiră. Respiră. Sunt singur?

8 comentarii:

 1. Oamenii au impresia că fericirea lor depinde de cineva sau ceva. Nimeni nu se gândeşte că, de fapt, nu ai nevoie de nimeni şi de nimic pentru a fi fericit.

  Oamenii se concentreză pe ceea ce nu sunt ori le lipseşte. Nimeni nu se gândeşte că, de fapt, ar trebui să fie conectat la ceea ce e.

  RăspundețiȘtergere
 2. esti fericit in primul rand Tu cu tine insuti.

  RăspundețiȘtergere
 3. "Oamenii au impresia ca se iubesc. Nimeni."
  Nimeni?...

  RăspundețiȘtergere
 4. Pentru Scortisoara.

  Fericirea tine de tine.
  Pentru ca nu poti fi tu in orice situatie.
  Perfectiunea asta.... probabil si ar dorio oricine, insa e uman irealizabila.
  Dincolo de limitarea indivizilor(principalul incovenient)si a prejudecatilor sociale(din plin)
  Fericirea tine de stiinta de a alege si de gradul inalt de cultura si educatie, in sensul de luciditate clara plus o frumusete interioara aparte...care, de obicei ti-o autocultivi!!!!!! nu o ei de la altii. ASA CUM SE OBISNUIESTE
  deci suntem plini de copiati-neoriginali care fac "Ceea ce se face"!
  Asa ca de unde Fericire?

  RăspundețiȘtergere
 5. Sfarsitul imi aminteste de o melodie cu un videoclip dragut, Respire http://www.youtube.com/watch?v=7a1y5l4dbz8 Si muzica poate sa fie ecologica nu?

  RăspundețiȘtergere
 6. Ceea ce scrii tu imi aminteste de mine acum ceva timp... M-am uitat complet de cuvintele-mi dulci-acrisoare ce ma insoteau oriunde, oricand, pas cu pas... Am regasit cateva din ele aici, printre scrierile tale... si ma bucur
  "Fericire-i cand iarba apare
  fericirea-i ca raza de soare,
  intra in cort si iti mangaie fata
  aerul sarat...
  Fericire-i o sticla de vin,
  fericire e cerul senin,
  intr-o zi in care ai hotarat
  sa alergi pe camp...
  fericire-i cand puiul de om
  vrea in brate si moare de somn,
  fericire-i cand frunzele cad
  la un picnic in parc...
  Fericire e cand iti-amintesti
  cat de fericit esti cand iubesti
  fericire e cand dormi tu la ea
  chiar pe canapea...
  Fericire e cand tatal tau
  te invita la el in birou
  si deschide o sticla de bere
  prima bere din..viata ta!"

  RăspundețiȘtergere
 7. viata-i simpla in alb-negru, dar ... frumoasa in culori ;)

  RăspundețiȘtergere

Exprima-te!